Aantal dierenartsbezoeken later

Inmiddels zijn we weer een aantal dierenartsbezoeken verder. Helaas heeft de glucosamine geen verschil gemaakt. Integendeel, de klachten van Cody leken wel erger te worden. Dus hup, weer terug naar de dierenarts. De dierenarts heeft toen een kuur Rymadyl voorgeschreven. Dat is een behandeling tegen overbelaste spieren. Hij vermoedde dat Cody een overbelaste poot had, en dat die steeds niet lang genoeg rust kreeg om volledig te genezen, waardoor de klachten steeds terug kwamen. Dus kuur Rymadyl, 10 dagen lijnrust (niet rennen of spelen) en daarna weer rustig opbouwen. Prima, zo gezegd zo gedaan. En tijdens die dagen rust heeft Cody nergens last van gehad. Maar daarna, toen we weer zijn gaan opbouwen, kwamen de klachten weer terug helaas. We hebben toen een doorverwijzing gekregen naar een othopedisch dierenarts in Oisterwijk.

We hadden echter inmiddels een tip gehad van een kennis met fokhonden om eens naar dierenkliniek Den Heuvel in Best te kijken. Het is een zeer uitgebreide gespecialiseerde kliniek met rontgenapparatuur, apparaten om echo’s te maken en een MRI-scan. Dus ze kunnen daar heel veel zien. We hebben besloten om daar naartoe te gaan, om nog eens naar de poten te laten kijken en nu met wat meer geavanceerdere technieken. Vandaag was het zover.

Wij zijn naar Best gereden en we zijn geholpen door een vriendelijke dierenarts, dhr. Noorman. Hij heeft eerst de rontgenfoto bekeken die we al hadden laten maken bij onze eigen dierenarts en vervolgens even flink aan alle poten gevoeld en getrokken en geduwd. Cody bleef er stoicijns onder, die vond het allemaal best. Vervolgens heeft  de dierenarts besloten om nieuwe rontgenfoto’s te maken, omdat hij dacht op de eerste foto iets te zien en ook te voelen in de linkerelleboog van Cody, maar hij kon het niet duidelijk genoeg zien. Dus er zijn nieuwe foto’s gemaakt. Cody was heel rustig en hoefde niet onder narcose gelukkig.

Uit de foto’s is gebleken dat er een kleine afwijking in de linkerelleboog zit. Minimaal, en ook zeker geen elleboogdysplasie. Er hoeft eigenlijk niet veel aan gedaan te worden, omdat een ingreep niet zou helpen, en misschien zelfs de situatie zou verergeren. We moeten er wel rekening mee houden, dat we geen overmatige inspanning van Cody vragen. Drie uur zwemmen was dan een voorbeeld van overmatige inspanning. Dat doet Cody nooit. Dus we hebben even besproken wat we in het dagelijks leven met Cody doen, en dat hij vooral last heeft als hij een hele dag naar de dagopvang gaat. We hebben nu als mogelijke oplossing tabletten meegekregen die we op de dag dat Cody naar de dagopvang gaat, moeten geven. Dit moet er dan voor zorgen dat hij die dag een soort van pijnstiller en onstekingsremmer heeft, waardoor de klachten beperkt moeten blijven en dan ook snel weer weg moeten trekken. Hierdoor zou hij de dagen erna geen klachten moeten hebben, en dus ook geen behoefte aan meer tabletten.

Het is dus een probleem dat nooit helemaal weg gaat, maar waar wel goed mee te leven valt. Goed om te weten is ook, dat de beschadiging in het gewricht niet zal verergeren door de beweging die we nu met Cody doen, dus we hoeven hem geen verpichte rust te geven voor de rest van zijn leven. Mochten de tabletten nu niet helpen met die ene dag in de dagopvang, dan zullen we een andere oplossing moeten gaan zoeken in plaats van de dagopvang.

We hebben dus weer een plan de campagne. Nu maar hopen dat we het onder controle krijgen. We waren trouwens erg onder de indruk van de dierenkliniek en de tijd die de arts voor ons heeft genomen. Hij heeft alles rustig uitgelegd en goede adviezen gegeven. Complimenten!